Korisnici žele kartice koje nude popust na aranžmane

Bez autora
Jul 20 2011

Godišnje istraživanje kompanije "MasterCard Europe" u Srbiji "Masterindeks" pokazalo je da je 42 odsto korisnika zainteresovano za platnu karticu, putem koje bi ostvarivali popuste na putne aranžmane u turističkim agencijama. Istovremeno 24 odsto korisnika želi karticu koja nudi popuste u avio kompanijama, a 18 odsto onu koja nudi popuste u hotelima. Istraživanje je ukazalo na Grčku, kao najpopularniju destinaciju među korisnicima kartica, koji planiraju da ove godine putuju u inostranstvo. Od 54 odsto ispitanika koji će ove godine putovati izvan Srbije, 43 odsto, većinom pripadnici starosne grupe između 25-34 godina, pomenulo je Grčku kao jednu od destinacija na koju će otputovati. Odmah iza Grčke, ali u daleko manjem broju, pomenute su Crna Gora 11 odsto, Italija 10, Hrvatska devet, Španija osam, Turska sedam, Nemačka šest i Austrija i Mađarska pet odsto.

Korisnici žele kartice koje nude popust na aranžmaneGodišnje istraživanje kompanije "MasterCard Europe" u Srbiji "Masterindeks" pokazalo je da je 42 odsto korisnika zainteresovano za platnu karticu, putem koje bi ostvarivali popuste na putne aranžmane u turističkim agencijama.

Istovremeno 24 odsto korisnika želi karticu koja nudi popuste u avio kompanijama, a 18 odsto onu koja nudi popuste u hotelima.

Istraživanje je ukazalo na Grčku, kao najpopularniju destinaciju među korisnicima kartica, koji planiraju da ove godine putuju u inostranstvo.

Od 54 odsto ispitanika koji će ove godine putovati izvan Srbije, 43 odsto, većinom pripadnici starosne grupe između 25-34 godina, pomenulo je Grčku kao jednu od destinacija na koju će otputovati. Odmah iza Grčke, ali u daleko manjem broju, pomenute su Crna Gora 11 odsto, Italija 10, Hrvatska devet, Španija osam, Turska sedam, Nemačka šest i Austrija i Mađarska pet odsto.

Kada je reč o planiranju putovanja, istraživanje je pokazalo da je gotovo jednak broj ispitanika koji se odlučuju za organizovana putovanja i onih koji radije putuju odvojeno, a najmanje je onih koji se odlučuju na takozvane „last-minute" ponude.

Korisnici koji se odlučuju za organizovana putovanja pokazali su više interesovanja za karticu, koja nudi popuste u turističkim agencijama od ostalih ispitanika.

Menadžer kompanije "MasterCard Europe" za Balkan Manuel Alekse, izjavio je da su se ostavrile prognoze, da će Srbija, nakon stavljanja na belu šengen listu krajem 2009. godine, postati sve konkurentnije tržište, kada je reč o turizmu, pa građani žele da dobiju što veću vrednost usluge za svoj novac.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik